Sydänkuvio esityskankaalla?

Sanalla "teoria" tarkoitetaan joko tieteellistä selitystä tai otaksumaa. Selitystä suomalaistenkaan geneettiselle alkuperälle ei voi löytää tekemättä erilaisia otaksumia kuten, että polveudummeko ehkä patriarkka Jaakobin pojista. Jos tästä olettamuksesta seuraa jotakin, mikä ei ole suomalaisissa totta, niin teoria israelilaisuudestamme kumoutuu. Sopiiko siis suomalaisiin esimerkiksi kaikki ne historialliset ja profeetalliset tunnusmerkit, mitkä Raamattu antaa Israelin kadonneista kymmenestä heimosta? Amerikkalaisista, eurooppalaisista, afrikkalaisista, japanilaisista, venäläisistä ja romaneista kuten suomalaisistakin löytyy monia raamatullisia tunnusmerkkejä, mutta yksikin ainoa poikkeavuus riittää osoittamaan, ettei kyseessä sittenkään olisi kadonnut Israel.

Teorian oikeaksi osoittaminen on aina työläämpää, sillä mikään pelkkä suuntaa antava tieto ei yksistään riitä. Laaja ja selkeä kokonaiskuva voi kuitenkin tehdä asiasta mitä ilmeisimmän. Näet edessäsi ruusukuvioisen esityskankaan ja aluksi saatat väittää, ettei siinä kukkien lisäksi ole muuta kuin sen keskellä rinnakkain himmeä o- ja x -kirjain. Katso kuvaa hyvin läheltä mutta kauemmaksi ikäänkuin kankaan läpi. Kun onnistut kääntämään silmäsi harittamaan siten, että o-kirjain asettuu täsmälleen x-kirjaimen päälle, niin yht'äkkiä huomaat sydämen muotoisen ulkoneman. Eikä sydänkuvio suinkaan ole epäselvä.

Jollet kuitenkaan heti pystynyt näkemään sydäntä, niin klikkaapa kuvaa hiirelläsi tai katso videopätkää "www.fkf.net/ruususydan.gif", missä kangasta liikutellaan edessäsi siten, että siinä oleva sydämen muotoinen ulkonema paljastuu. Animaation lataaminen kestää hetken.

Toistaiseksi ei ole tiedossamme tai vielä olemassakaan yhtä ainoaa ratkaisevaa todistetta israelilaisuudestasi, vaikka sellaiseksi saattaa lähiaikoina osoittautua Jaakobin ja hänen poikiensa DNA:t. Tutki kadonneitten 10 heimon kohtaloa (www.fkf.net/Kadonneet/) Uuden ja Vanhan Testamentin valossa, niin niiden molempien antama kokonaiskuva saattaa tehdä asian jo ilmeiseksi. Jeesuksenkin täytyi vielä poikasena ollessaan itse tunnistaa tuleva suuri kutsumuksensa tutkimalla ahkerasti Vanhaa Testamenttia. Tuskin kuitenkaan kukaan pystyy tiedostamaan omaa EFRAIMilaisuuttaan, jollei osaa kaukonäkoisesti arvostaa siihen liittyviä maallisia ja taivaallisia perintöjänsä. Vähän samalla tavoin on kristilliseen uskoon tulemisenkin laita: "Et voi nähdä Jumalan valkuntaa, ellet synny uudesti ylhäältä."