PääsivuNooaSodomaJoosefExodusMoosesSiinaiLiitonarkkuLinkkejäfkf.net
Pääsivu
Ronald Eldon Wyatt (2.6.1933-4.8.1999)

Anestesiahoitaja Ron Wyatt oli Cherokee-intiaanina vertaansa vailla oleva arkeologinen jäljittäjä ja löytäjä.Kaikki jotka hänet tunsivat läheisesti, pitivät häntä tinkimättömän rehellisenä eikä häntä päästy syyttämään mielikuvituksenkaan puutteesta. Vaikka hän kuoli ennenaikaisesti syöpään elokuun 4:ntenä 1999,niin hänen mittava raamatunarkeologinen elämäntyönsä on ratkaisevan tärkeä hengellisen moraalin säilymiselle ihmiskunnassa, joka haluaisi tuudittautua luuloteltuun apinasta periytymiseensä suhteessaan Luojaansa.Marxilainen yhteiskuntateoria, freudilainen sielutiede, darwinistinen kehitysoppi, ateismi, einsteinilainen alkuräjähdysteoria, kapitalismi tai vaikka vain muut vanhat uskonnolliset kirjoituksetolivat näet riistäneet jo juutalaisiltakin heidän luottamuksen oman Raamatunsa historialliseen todenperäisyyteen.

Kenen tahansa tosiuskovaisen olisi luullut ottavan tiedot Ron Wyattin hämmästyttävistä löydöistä tyydytyksellä ja terveellä uteliaisuudella vastaan, mutta epäuskoista tiedemaailmaa nöyristelevät protestanttiset arkeologit ja teologit nousivat kovaan vastustukseen.Wyatt murehdutettiin täysin kohtuuttomalla tieteen nimissä kulkevalla kritiikillä.Koska kukaan ei voi olla kaikessa erehtymätön, niin metsää ei vain osata nähdä puilta. Kristityt käyttäytyvät nyt itse yhtä huonosti kuin epäuskoiset juutalaiset oppineet aikanaan, kun Jeesus heitä nuhteli:"Voi teitä, te lainoppineet, kun te olette vieneet tiedon avaimen! Itse te ette ole menneet sisälle ja sisälle meneviä te olette estäneet." (Luuk. 11:52)

Apostoli Johannes kirjoitti pari tuhatta vuotta sitten: "Mutta maa auttoi vaimoa: maa avasi suunsa ja nieli virran, jonka lohikäärme oli syössyt kidastansa" (Ilm. 12:16). Koska ainoastaan yksi mies, Ron Wyatt perheineen,on ilmeisessä Pyhän Hengen johdatuksessaan kaivanut esiin kaikki tärkeimmät Raamatun arkeologiset johtolangat,niin niitä kaikkia ei voi millään väittää tekaistuiksi eikä liian vilkkaan mielikuvituksenkaan tuotteiksi. Tämä Ilmestyskirjan ennustus saattaakin nyt toteutua siten,että ateistisilta opeilta ja teorioilta menee vähitellen uskottavuus, kun niiden epätodellisuus alkaa paljastua "vaimolle" eliIsraelin kahdelletoista sukukunnalle.Eräät uusimmat luonnontieteellisetkin löydöt puhuvat näitä oppeja vastaan,kts. keskusteluja Helsingin NMKY:n käynnistämässätiedefoorumissatai Wyattin keskustelupalstalla.

Ron Wyatt ei pyrkinyt hyötymään kenenkään kustannuksella, ei edes veronmaksajain, joista ammattiarkeologit ovat varsin riippuvaisia. Hänen elämäntyöstään voi jo nyt ainakin todeta, että nämä Raamatun arkeologiset helmet olivat niin "syvällä"ettei niiden löytämiseen olisi pystynytkään muu kuin mies, joka uskalsi hakea ne esiin oman henkensä kaupalla.

Ron Wyatt ei puolustanut oikeuksiaan ensimmäisenä löytäjänä, ettei olisi ollut esteenä varsinaiselle asialle, vaan pyrki nopeasti julkistamaan todisteitaan Raamatun Jumalan historian kulkuunpuuttumisista. Wyatt:it eivät olisi perheenäkään tehneet oikein, jos olisivat olleet vaiti ja odotelleet "aamun valkenemista" epäuskoisen tiedemaailman yleisen hyväksymisen muodossa.He olisivat joutuneet itse syyllisiksi (2. Kun. 7:9) näiden ihmiskunnan hengellisen selkärangan säilymisen kannalta tärkeiden tietojen panttaamisesta.

Ron Wyatt uskoi vakaasti koko Raamatun kirjaimellisuuteen jakäyttikin sitä tehokkaasti hyväkseen etsiessään arkeologisia johtolankoja.Tässä kutsumuksessaan hänen täytyi usein tunkeutua rohkeasti - joskus jopa laittomasti - hengenvaarallisiin paikkoihin.Eräät näistä löytökohteista ovat vieläkin hyvin vaarallisia. Tästä huolimatta tai ehkäpä juuri siitä syystä, että joitakin niistä on niin vaikea tarkistaa, Wyattien löytöjen ympärillä on mitä rajuinta keskustelua puolesta ja vastaan (kts. Jim Pinkoskin ja J. Randall Pricen välistä kirjeenvaihtoa ja John McCoyn vallitsevaa tilannetta kuvaavia kirjoituksia).

Niinpä Ron Wyatt sekä revittiin että vaiettiin kuoliaaksi,kts. varsinkin suomalaisen Wikipedian häpäisevää kirjoittelua hänestä.Syyllisiä tähän murhenäytelmään eivät niinkään olleet rehelliset epäilijät kuin kristilliset alan asiantuntijat, jotka päästivät tällaisenvääristyneen huhumyllynriistäytymään käsistään. Tilannetta voisi verrata Sherlock Holmes -dekkarijutuista tutun Baskervillen vaarallisen verikoiran irtipäästämiseen. Kristilliset ammattilaiset ovat puolestaan käyttäytyneet kuin kiltit puudelit, jotka eivät tohdi edes haukkua,vaikka jo oma ammattikunnia velvoittaisi ilmiselvään vääryyteen puuttumista.

Tällä nettisivustolla on tarkoitus jakaa suomalaisille asiallista tietoa Wyatt:ien löydöistä,vaikka siihen on rajoitetut mahdollisuudet, sillä täysin väärää tietoa liikkuu jo niin paljon varsinkin internetissä.Valitettavasti Suomessakin on niin vähän totuudenrakkaita arkeologisen alan kristillisiä ammattilaisia, että maallikko jää itse kokonaan vastuuseen siitä, mitä kulloinkin sattuu kuulemaan ja haluaa todeksi uskoa:

Esimerkiksi Shalom -lehdessä 2/2004 julkaistiin artikkeli, jossa pääasiassa Teltantekijät (Tentmaker) -järjestön internetissä ylläpitämiä ja ehkä pahiten vääristyneitähuhupuheita esitetään muka tieteellisesti perusteltuina tosiasioina. Tämä tilanne on käynyt raskaaksi Wyatt:in kotiväelle,joka kulutti paljon omaisuuttaan tähän Raamatun arkeologiseen kutsumustyöhönsä. Heidän ainutlaatuisten kuva-aineistojensa tekijänoikeuksia jatkuvasti rikotaan ja hurskaan isän muistoa häpäistään täysin tuulesta temmatuilla otaksumilla joko vilpistä tai mielenvikaisuudesta. (Matt. 5:22).

suurenna: Silminnäkijät Kertovat

Ron Wyatt:in läheiset työtoverit järjestivät talvella 2003 Helsingissä"Silminnäkijät kertovat" -seminaarin, josta valitettavasti suomalaiset alan asiantuntijat "loistivat" poissaolollaan.

Ron Wyatt:in tunteneet kuvailevat häntä nöyräksi, sävyisäksi ja avuliaaksi uskovaiseksi, joka ei päättäväisyydessään turhasta kunniasta välittänyt. Hänelle oli pääasiana ihmisen sielun pelastuminen sen kautta, että saa tietää totuuden. Näitä löytöjä on kuitenkin reposteltu ilman, että nämä ammattilaiset olisivat itse uskaltaneet mennä näihin vaarallisiin paikkoihin tai edes viitsitty kunnolla perehtyä Wyattien suurin yksityisin uhrauksin kaikkien saataville panemaan monipuoliseen teksti-, kuva- ja videomateriaaliin. Wyattit eivät ole keneltäkään sen enempää pyytäneet kuin, että "... koetelkaa kaikki ja pitäkää se, mikä hyvää on." (1. Tess. 5:21).

Rehellinen tutustuminen Ron Wyatt:in löytöihin saa jokaisen epäilijän myöntämään vähintäänkin sen, ettei enää ehkä olekaan täysin mahdoton ajatus, etteikö Raamattu saattaisi sittenkin kertoa luotettavasti historiallisista tapahtumista. Monet uskovaiset ovat vahvistuneet pitämään rohkeammin kiinni Jumalan kirjoitetun Sanan lupauksista. Oikea Siinain vuori Midianin maassa Saudi-Arabiassa on näistä löytökohteista vakuuttavin, vaikka vasta vain muutamat länsimaalaiset ovat päässeet sitä omin silmin tarkastamaan kuten Jim ja Penny Caldwell perheineen ja professori Lennart Möller. Jabal al Loz -vuoristo ympäristöineen vastaa todella mitä tarkimmin Raamatun kuvausta Siinaista, kts. esimerkiksi satelliittikuvien avulla tehtyä simuloitua lentoa (mpg 10MB) eksoduksen erämaamaiseman yli.

Tärkeimmät Ron Wyatt:in jäljittämistä raamatunarkeologisista löytökohteista ovat seuraavat:
1) Ilmeisesti Nooan arkin kivettynyt painauma (DVD 8MB),virallinen vierailijakeskus (DVD 5MB), mahdollinen asuinpaikka ja arkin ankkurikivet (DVD 6MB):
2) Palavan rikkisateen tuhoamatSodoma (DVD 8MB) taiGomorra (DVD 5MB) ja sensfinksi? (DVD 6MB);
3) Ilmeisesti Joosefin rakentamaporraspyramidi (DVD 8MB) javiljalaarit (DVD 5MB);
4) Punaisen Meren Akabanlahdeltafaaraon pyörän kultaus (DVD 8MB) jasen ylityksen muistopylväät (DVD 5MB);
5) Ilmeisesti Mooseksen halkaisemasuuri kallio (DVD 8MB), mikä on toiminut voimakkaana vesilähteenä (DVD 5MB);
6) Siinain vuorelta sen huippu (DVD 8MB),tulessa mustunut harjanne (DVD 5MB),alttari hakkaamattomista kivistä (DVD 8MB),ylätasanko 70:lle vanhimmalle (DVD 5MB),kultaisen vasikan alttari (DVD 8MB),virran uoma (DVD 5MB), ja laaja tasanko leiriytymiseen (DVD 6MB); sekä
7) Liitonarkin ja Golgatan mahdolliset sijaintipaikat Jerusalemissa.

Näihin eri kohteisiin pääsee omatoimisesti tutustumaan Google Earth:llä simuloidun kiertomatkan avulla, kunhan tarvitessa osaa painaa joko Play Tour -näppäintä, Ctr+Alt+P, tai F10. Jollei Google Earthiä ole asennettuna, niin kohteita voi katsella yksitellen PC:llä .mpg-videoina, joita on yhteensä 250 Megatavua.Ron Wyatt:in alkuperäistä englanninkielistä materiaalia voi imuroida 6 Megatavua html- and gif-muodoissa kuudelle disketille: rw1.zip, rw2.zip, rw3.zip, rw4.zip, rw5.zip, rw6.zip. Nämä zip-tiedostot voi avata yhteiseen kansioon tavallisella Internet-selaimella off-line -tilassa tutkittaviksi.

Etsi tältä sivustolta:

Tämä on vierailu nro , tervetuloa!

* Päivitetty 7.11.2006.

Pääsivu | Nooa | Sodoma | Joosef | Exodus | Mooses | Siinai | Liitonarkku | Linkkejä | fkf.net

Kysymyksiä / palautetta? E-mail: wyattinfo@fkf.net