PääsivuNooa Sodoma ja Gomorra Joosef Exodus Mooseksen kallio Siinai Liitonarkki Linkkejä fkf.net
sivu 6 10 käskyä

Siinain vuori ja Kultaisen vasikan alttari Midianinmaassa

Siinain mustunut huippu, ylätasanko, alttari, hautausmaa ja Elian luola

Ron Wyatt tunnisti Siinain vuoren ensimmäisenä länsimaalaisena sitten antiikin aikojen Saudi-Arabian luoteiselta erämaa-alueelta Jabal Al Lawz -vuoristosta vuonna 1984, tee videomatka Siinaille 2018, kts. Google Earth -satelliittikuvaa tai Wyatt Archaeological Research -museon kotisivuja. Raamatullisia tunnusmerkkejä maastossa ovat mm.: Siinain mustunut huippu

Raamatun Siinain vuori on todellakin Arabiassa, kuten Apostoli Paavali kertoo kirjeessään Galatalaisille puhuessaan Haagarista, joka synnyttää orjuuteen (Gal. 4:25). Paavali lienee itse käynyt paikan päällä sillä,mitä muuta voi kuvitella hänen juutalaisena tehneen Arabiassa ennen apostolin toimeenryhtymistään (Gal. 1:17).

Kun tutkii vaikeakulkuisen vuoristo- ja erämaa-alueen kartta- ja satelliittikuvia, niin ei voi olla hämmästymättä, miten nopeasti Ron Wyatt osasi kahden poikansa kanssa löytää nämä kohteet ennen joutumistaan pidätetyiksi laittomasta maahan tunkeutumisesta!He eivät näet olleet toistuvista hakemuksistaan huolimatta saaneet viisumeita, ja joutuivat olemaan yli kaksi kuukautta vangittuina epäiltynä Israelin hyväksi vakoilemisesta.

Mooseksen alttari ja Kultaisen vasikan alttari

Kultaisen vasikan alttari

Aivan Siinain juuren itäpuolella on hakkaamattomista kivistä tehty alttaria muistuttava L-kirjaimen muotoinen rakennelma (Google Earth), sillä Jumalahan ei sallinut sitä tehtävksi taltan avulla.Sen vieressä on jäänteitä marmorirakennelmasta, joka on saattanut olla peräisin Salomon ajalta.Kauempana tasangolla on valtava alttaria muistuttava rakennelma (Google Earth), joka muodostuu suurista kallionlohkareista monilukuisin kivipiirroksin.Näiden valtavien kivien nostelemisesta paikalleen tulee mieleen pyramidien rakentamisen taito. Profeetta Elia koki Siinain vuorella rajunmaanjäristyksen (1. Kun. 19:11), mikä on saattanut suistaa kuvan keskioikealla näkyvän suuren lohkareen pois paikaltaan.

Egyptiläistyylisen härän symboli

Saudi-Arabian viranomaiset aitasivat nämä alueet arkeologisina suojelukohteina sen jälkeen, kun Ron Wyatt ja hänen poikansa olivat yhtenevästi kertoneet niistä poliisin kuulusteluissa. Eräs kansallinen arkeologi on todennut, ettei tälläisiä egyptiläistyylisiä kaiverruksia ole löytynyt mistään muualta Saudi-Arabian alueelta.

Ilman tällaista Wyatt:ien perheenä osoittamaa siviilirohkeutta ihmiskunta edelleenkin pähkäilisi sen liberaalisia teologeja elättäneen tosiseikan kanssa, että perinteinen Siinain vuori (Google Earth) Siinain niemimaalla "loistaa" täydellisellä arkeologisten löytöjen puutteella koskien Israelin erämaavaellusta.

Ron Wyatt:in tekemästä Siinain löydöstä kaikkine käänteineen voi lukeahänen perheensä kotisivuilta www.wyattmuseum.com. Hänen opastamanaan Jim ja Penny Caldwell löysivät Siinain vuorelle ja raportoivat myös Mooseksen halkaisemasta kalliosta. Suurin osa kaikista internetin ja videoiden kuvamateriaaleista on heiltä peräisin, sillä Wyatt:it menettivät kaikki omansa poliisille.

Erinomaisen selvityksen Siinain vuoresta ja sen ympäristöstä tarjoaa Caldwellien Mountain of Fire -video, vaikkakaansiinä esitetty vaihtoehtoinen Exodus-reitti Sharm El Sheikin kautta ei ole vakuuttava, sillä koralliranta olisi siellä ollut aivan liian jyrkkä ja kapea miljoonakansan ylitettäväksi yhden yön aikana (2. Moos. 14:21-27).

Englanninkielisiä videoita yms.:

Pääsivu | Nooa | Sodoma ja Gomorra | Joosef | Exodus | Mooseksen kallio | Siinai | Liitonarkki | Linkkejä | fkf.net

Kysymyksiä / palautetta? E-mail: wyattinfo@fkf.net